جهت بدست آوردن اطلاعات کافی درباره مراحل دریافت گواهی ارزش افزوده، این متن را حتماً تا انتها بخوانید. صدور گواهی مالیات بر ارزش افزوده طبق مصلحت مرکز ذیربط نهایتا تا 6 ماه به طول می انجامد که پس از اتمام دوره ی اعتبار گواهی، باید آن را در سازمان مالیاتی تمدید کنند.
نحوه و مراحل دریافت گواهی ارزش افزوده
اشخاص خریدار باید ابتدا گواهی ثبت نام را از فرد مقابل گرفته و تاریخ اعتبار آن را چک کنند سپس مبلغ مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت کنند. اجاره کنندگان باید پس از ثبت شرکت و اخذ کد اقتصادی، گواهی ارزش افزوده را نیز اخذ کنند.
گواهی ارزش افزوده چیست ؟
گواهی ارزش افزوده یکی از موارد مربوط به امور مالیاتی است که برای مشاغل مختلف به عنوان مالیات بر مصرف از خریدار دریافت می شود که عیناً مبلغ آن باید به دارایی پرداخت شود. این گواهی برای مشاغلی که مشمول پرداخت مالیات هستند الزامی است. مراحل دریافت گواهی ارزش افزوده بسته
مراحل اخذ گواهی ارزش افزوده
- اولین ثبت نام ارزش افزوده شرکت
- ارائه ی اسناد مربوط به ثبت نام اولیه ارزش افزوده شرکت
- بعداز دریافت رمز عبور،دومین مرحله ثبت نام را انجام دهید.
- ارائه مدارک فوق الذکر به اداره دارایی
- اظهارنامه بین سه ماهه اول تاسیس شرکت تا زمان صدور ارزش افزوده و گواهی و اسناد ثبت نام
- نسخه ثبت نام اول و دوم و شناسه کاربری و رمز عبور دریافتی
- نامه
- رونوشت همه ی قراردادها و تعهدنامه ها جهت آخرین ثبت نام
- نسخه صادرشده ی گواهی ارزش افزوده
گواهی ارزش افزوده شرکت
گواهی ارزش افزوده شرکت یکی از مهمترین موارد مربوط به شرکت های تجاری است بر اساس شناسه ملی شرکت انجام می شود. شرکت های تجاری اگر در موضوعاتی فعالیت کند که مشمول ارزش افزوده شود لازم است گواهی ارزش افزوده را دریافت کند. البته برای فعال سازی ارزش افزوده تنها لازم است ثبت نام گواهی ارزش افزوده را انجام دهید. شرکت های تجاری نیز موظف هستند مبلغ ارزش افزوده را در فاکتور های مالی شرکت قید کنند و بعد از پایان هر فصل مبلغ کلی را به دارایی پرداخت نمایند. لازم به ذکر است مبلغ ارزش افزوده خارج از مالیات بر در آمد اشخاص حقوقی می باشد.
دریافت گواهی ارزش افزوده با شناسه ملی
همان طور که عنوان کردیم شرکت ها می توانند گواهی ارزش افزوده دریافت کنند. اما تنها شرکت هایی می توانند این گواهی را دریافت کنند که شناسه ملی آنها از اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری صادر شده باشد. شرکت های تجاری بعد از ثبت شرکت، به واسطه شناسه ملی، که همان کد اقتصادی آنها می باشد می توانند برای گواهی ارزش افزوده اقدام نمایند.
ثبت نام ارزش افزوده حقوقی
برای ثبت نام لازم است مراحل دریافت گواهی ارزش افزوده را طی نمایید. ثبت نام ارزش افزوده نیز باید در سامانه دارایی انجام شود. بدین رو متقاضی باید قبل از قدام به ثبت نام ارزش افزوده تشکیل پرونده مالیاتی انجام داده باشد. ابتدا به حساب کاربری خود وارد می شوید و بعد از آن در قسمت پنل کاربری می بایست ثبت نام ارزش افزوده را تکمیل نمایید.
نمونه گواهی ارزش افزوده
از انجایی که گواهی ارزش افزوده منسوخ شده است دارایی نسبت به ثبت نام های جدید گواهی صادر نمی کند. متقاضی گواهی ارزش افزوده لازم است بعد از اتمام روند ثبت نام دارای ارزش افزوده مالیاتی است و نسبت به این مورد گواهی نامه ای دریافت نمی شود.
استعلام گواهی مشمولین ارزش افزوده
افرادی که می خواهند استعلام گواهی ارزش افزوده را دریافت کنند تنها لازم است به پنل کاربری خود در سامانه مالیاتی واررد شوند. افرادی نیز که می خواهند از صحت ارزش افزوده اشخاص دیگر اطمینان حاصل کنند تنها کافی است استعلام کد اقتصادی این اشخاص را در در سامانه مالیاتی دریافت کنند.
مدارک ثبت نام اولیه ارزش افزوده
- کد اقتصادی
- نسخه تبلیغ تاسیس شرکت
- رونوشت مدارک شناسایی کلیه شرکا (شناسنامه و کارت ملی)
- تغییرات اخیر شرکت
- وکالت نامه
- نشانی محل سکونت فرد پیمانکار
- تلفن تماس هم ثابت و هم همراه پیمانکار
- کدپستی محل سکونت پیمانکار
- مجوز فعالیت (گواهی صلاحیت یا اسم شرکت در اولویت بندی سایت اینترنتی)
- در صورت وجود دفتر فعالیت، کدپستی محل کارنیز موردنیاز است.
مدارک لازم برای مرحله آخر ارزش افزوده
- نام بانک شرکت
- نام شعبه بانک
- کدشعبه
- شماره حساب
- تلفن تماس رئیس هیئت مدیره
- نشانی و کد پستی محل سکونت رئیس هیئت مدیره
- کد اقتصادی
- ذکر تغییرات اخیر
- ارائه مدارک اعضای جدید
گواهی مالیات بر ارزش افزوده صادر شده بین ۶ ماه تا ۱ سال دارای اعتبار می باشد که پس از آن باید به مرکز مالیات مربوطه جهت تمدید آن اقدام کرد.
کلیه متقاضیان باید پیش از پرداخت، صورت حساب و گواهی ثبت نام و مدت اعتبار آن را چک کنند سپس هزینه مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت نمایند.
دستورالعمل صدور گواهینامه ثبت نام در نظام مالیات بر ارزش افزوده
دستورالعمل
به استناد بخشنامههای شماره 2815 مورخ 1388/2/5، 4936 مورخ 1388/2/30 و 30392 مورخ 1388/12/18 و صادر شدن گواهی ثبت نام متقاضیان در مراکز مالیات بر ارزش افزوده از طریق اینترنت میسرشده است.
بدین منظور باید به سایت www.evat.ir مراجعه و ثبت نام کرد. لازم به ذکر است که از سال 1394روش الکترونیکی جهت این امر بطور کامل جایگزین دیگر روش ها شده است. در این زمینه رعایت مواردی ضروری می باشد که در زیر به آنها اشاره می کنیم;
شرایط صدور گواهینامه ثبتنام
- نخست متقاضی باید به سایت اینترنتی www.tax.gov.ir مراجعه و ثبت نام اولیه و تشکیل پرونده مالیاتی را انجام دهد. سپس جهت کامل کردن ثبت نام مالیات بر ارزش افزوده به سایت اینترنتی www.evat.ir مراجعه کند.
- متقاضی باید در سایت مالیات بر ارزش افزوده برای گواهی ثبت نام در نظام مالیات تقاضانامه ای را ثبت کنند.
- متقاضی باید جهت کامل کردن مدارک و اصلاح مدارک خود طبق مقررات به شماره 260/4697/د مورخ 1/11/1392 مراجعه کنند.
- تمام مدارک و اظهارنامه های سابقه کاری فرد متقاضی که تاکنون بررسی نشده باید در اختیار سامانه ثبت نام قرار گیرد.
- طبق اولویت بندی و مقررات مالیات بر ارزش افزوده قراردادی پرداخت شود.
چگونگی صدور گواهی نامه ثبت نام در مراکز خدمات متقاضیان
1. کاربران خدمات متقاضیان باید به فهرست متقاضیان گواهینامه ثبت نام در بخش مدیریت سامانه مالیات بر ارزش افزوده به سایت www.evat.ir/admin مراجعه کنند و گزینه “گواهی ثبت نام” واقع در زیر “صدور گواهینامه ثبت نام” کلیک کنند.
2. متقاضیان خدمات جهت پیگیری و بررسی بندهای 1،3، 4، 5 به بخش شروط صادرشدن گواهینامه ثبت نام مراجعه کنند.
3. بازرسان خدمات متقاضیان باید جهت مشخص کردن تاریخ اعتبار گواهینامه ثبت نام در سایت مالیات بر ارزش افزوده در بخش “گواهینامه ثبت نام”اقدام کنند.و اگهی آن را برای رئیس امور دارایی مربوطه صادر کنید.
نکته: گواهینامه ثبت نام برای آن دسته از متقاضیان که بدهی مالیات خود را واریز کرده اند به مدت یک سال دارای اعتبار می باشند و برای متقاضیانی که برای پرداخت آن برنامه ریزی وارد کرده اند ۶ ماه دارای اعتبار می باشد
4. رئیس امور مالیات باید به قسمت مدیریت سامانه مالیات بر ارزش افزوده واقع در گزینه “گواهینامه ثبت نام” زیر گزینه ی “تعیین وضعیت گواهینامه ثبت نام” مراجعه کنند و زمانی که لیست اسامی متقاضیان گواهی ثبت نام تایید شده توسط بازرسان خدمات را در پنجره رویت کرد، تغییرات اعمال شده را بررسی کند و چنانچه لازم بود تاریخ اعتبار،تاییدیه ویا رد کردن آن را نیز مدیریت کند.
نکته: در اصل مدیران اداره مالیات مربوطه یا معاون مالیات بر ارزش افزوده عهده دار مسئولیت پیگیری وضعیت گواهی ثبت نام اعم از تایید، ویرایش و یا رد کردن درخواست ثبت گواهی می باشد که در سازمان کل امور مالیات و دارایی کشور انجام می شود.
5. چنانچه تاریخ اعتبار گواهینامه ثبت نام از سوی رئیس اداره مالیات و دارایی تایید شد،گواهی از سازمان مربوطه صادرخواهدشد و کارشناس خدمات متقاضیان باید گواهی ثبت شده را در قالب فرم های تنطم شده به امضای کلیه رؤسای اداره مالیات برسانند.
6. پس از صدور گواهینامه متقاضی، توسط اداره پست به دست متقاضی در آدرس قیدشده در مدارک خواهد رسید. چنانچه گواهی صادر شده برگشت خورد، فرد متقاضی باید به اداره پست مراجعه کرده و توضیحات خود را کتبا تحویل اداره دهد،پس از صحت بررسی و پیگیری توضیحات داده شده، گواهی برگشتی مجددا ارسال خواهدشد و درصورتیکه صحت توضیحات تایید نشد براساس قوانین پست عمل خواهد شد.
7. درصورتیکه اسم مرکز اقتصادی حوزه فعالیت فرد متقاضی یا اجاره کننده از زمان اعتبار خارج شده باشد فورا به اداره مالیات بر ارزش افزوده اطلاع داده و در سیستم درج می شود.و مقدمات باطل شدن گواهی در سیستم فراهم می شود و زمانی که بررسی های لازم در سازمان کل مالیاتی پیرامون وضعیت ثبت نام انجام شد و اسناد تاییدیه گواهی فرد به باطل بودن گواهی تغییر پیداکرد، در سیستم بصورت خودکار گواهینامه ثبت نام باطل می شود.
8. متقاضیان جهت بررسی و پیگیری وضعیت درخواست گواهی ثبت نام خود باید به سایت اینترنتی ادارا کل مالیات کشور بخش “ثبت نام”مراجعه کرده و گزینه “تقاضای صدور گواهینامه ثبت نام” را کلیک کنند.
9. مدیران،متقاضیان و افراد مشغول در رشته اقتصاد باید جهت پیگیری و وضعیت صدور و معتبربودن گواهی های ثبتی متقاضیان به سامانه الکترونیکی مالیات بر ارزش افزوده و کلیک گزینه ی “بررسی اعتبار گواهی نامه ثبت نام متقاضیان مالیات بر ارزش افزوده” مراجعه کنند و پاسخ سوالات خود را دریافت کنند.
نکته : بازرسان امور مالیاتی مربوطه در قبال پیگیری و بررسی همه موارد فوق الذکر مسئول هستند و مدیران کل سازمان مالیات فقط مسئولیت نظارت بر فعالیت ها را برعهده دارند.
می توان مراتب به ثبت رساندن گواهی مالیات بر ارزش افزوده را به طور کلی مشمول 3 بخش دانست :
گام اول: ثبت نام اولیه گواهی مالیات بر ارزش افزوده.
دوم: دریافت اطلاعات کاربری.
سوم: ثبت نام نهایی.
در انتها خاطر نشان می شویم که در صورت روبرو شدن با هر سوال و موردی می توانید با مشاوران و کارشناسان مجتمع ثبتی پایش در ارتباط باشید.
با سلام،من برای شرکتم نیاز به گواهی ارزش افزوده دارم چه مراحل باید طی بشه؟
درود بر شما لازم است ثبت نام ارزش افزوده را در سایت اداره مالیات انجام دهید البته قبل از آن باید کد اقتصادی و تشکیل پرونده مالیاتی خود را انجام داده باشید.
سلام شما گواهی ارزش افزوده هم میگیرید؟
درود بر شما بله تیم حقوقی ما کلیه امور مالیاتی را انجام می دهند.
گواهي ارزش افزوده اجباري هست ؟
درود بر شما بسته به صنفی دارد که فعالیت دارید اکثر مشاغل مشمول دریافت ارزش افزوده هستند.
سلام
براي همه شركت ها اجباريه ؟
دورود بر شما ارزش افزوده بسته به نوع شرکت دارد.
سلام برای گواهی ارزش افزوده چقدر زمان نیاز هست؟
درود بر شما حدود دو هفتنه کاری در صورت تکمیل بودن مدارک انجام می شود.
من كارگاه توليدي دارم بايد ارزش افزوده رد كنم ؟
درود بر شما خیر تمام تولید کنندگان باید ارزش افزوده مالیاتی را داشته باشند.
سلام برای اخذ گواهی ارزش افزوده باید گردش حساب خوبی داشته باشم؟
درود بر شما خیر گواهی ارزش افزوده برای دولت و ربطی به درآمد و گردش مالی شما ندارد.
سلام،آیا گواهی ارزش افزوده نیاز به تمدید دارد؟
درود بر شما گواهی ارزش افزوده برای ثبت نام های جدید صادر نمشه صرفاً ثبت نام که نیاز به تمدید ندارد.
با سلام برای رستوران حتما باید گواهی ارزش افزوده تهیه کرد؟
درود بر شما بله ارزش افزوده برای رستوران ها نیز باید دریافت کنید.
با سلام برای رستوران حتما باید گواهی ارزش افزوده تهیه کرد ؟
درود بر شما بله باید گواهی ارزش افزوده نیز دریافت کنید.
سلام ، من کارگاه تولید مخزن دارم حالا یه قرارداد فروش کالا با اداره بستم ، میتونم بعنوان شخص حقیقی گواهی ارزش افزوده دریافت کنم ؟ یا باید کارگاه رو بعنوان شرکت ثبت کنم ؟
درود بر شما شخص حقیقی هم می تواند ارزش افزوده دریافت کند.