براساس مقررات و قوانین گمرکی کشور،به مجوزی که دارنده آن از قبیل اشخاص حقیقی و حقوقی قادر می باشد با در اختیار داشتن آ«،جهت تجارت در عرصه صادرات و واردات کالا مبادرت نماید کارت بازرگانی گفته می شود.در کشور ایران هم تنها بازرگانان قادر می باشند جهت صادرات و واردات کالاها مبادرت کنند که کارت بازرگانی دارند برای انجام فعالیت های بازرگانی واردات و صادرات ، داشتن کارت بازرگانی الزامی می باشد و تاجرانی که کارت بازرگانی ندارند نمی توانند در این حیطه فعالیت نمایند.
انواع کارت بازرگانی
از انواع کارت بازرگانی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کارت بازرگانی تجاری ؛ که برای افراد یا شرکت هایی که دارای مجوز سرمایه گذاری در حیطه واردات و صادرات می باشند ، صادر می شود.
- کارت بازرگانی خدماتی ؛ تنها برای شرکت هایی صادر می شود که در حیطه خدمات فعالیت دارند و با در دست داشتن این کارت صادره ، تنها مجوز وارد کردن کالاهای مربوط به خدمات شرکت خود را دارند.
- کارت بازرگانی تولیدی یا صنعتی ؛ تنها برای شرکت هایی صادر می گردد که مجوز سرمایه گذاری در حیطه ی فعالیت های تولیدی را دارا می باشند.آن ها با داشتن این کارت صرفا می توانند وسایل و موارد اولیه مورد نیاز برای تولیدات خود را وارد نمایند و در صورت نیاز پس از تولید داخلی آن را صادر کنند.
- کارت بازرگانی موردی ؛ این کارت صرفا برای متقاضیانی صادر میگردد ک تنها یک بار خواهان مجوز ترخیص کالای وارداتی خود می باشند.
شرایط داشتن کارت بازرگانی
- برای دریافت کارت بازرگانی افرادی که دارای شرایط لازم می باشند می توانند با مراجعه به شعبه های اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در تمام شهر ها درخواست صدور کارت بازرگانی را نمایند.
- الزامیست برای دریافت کارت بازرگانی ابتدا شرکت خود را در دفتر ثبت تجارتی به ثبت رسانیده باشند و تمامی مدارک مربوط به موضوع تجارت خود را تسلیم اتاق بازرگانی نمایند و از جانب 2عضو از اتاق بازرگانی معرفی شوند.
- برای دریافت کارت بازرگانی بازرگانان و شرکت های خارجی بایستی با یکدیگر تعامل داشته باشند به عبارتی چنانچه یک بازرگان خارجی متقاضی کارت بازرگانی می باشد ، صدور کارت برای او تنها در صورتی ممکن است که کشور اون نیز به بازرگانان ایرانی اجازه فعالیت داده باشد.
- کارت بازرگانی طبق تقاضای متقاضیان دارای اعتبار یک تا پنج ساله می باشد و بایستی توسط وزارت بازرگانی تایید شود.
- چنانچه متقاضی صدور کارت بازرگانی شخصی حقیقی باشد بایستی تابعیت یران را داشته باشد.
- متقاضی بایستی کارت پایان خدمت و یا گواهی معافیت از خدمت خود را ارائه دهد.
- داشتن یک حساب بانکی معتبر الزامی می باشد.
- متقاضی نباید دارای سوءپیشینه ورشکستگی باشد.
- شخص درخواست کننده نباید دارای محکومیت کیفری باشد.
- شخص متقاضی بایستی حداقل 3سال پیشینه در حیطه فعالیت های تجاری داشته باشد و این فعالیت باید توسط دو نفر از صاحبین کات بازرگانی تایید شود.
- تسلیم مدارک تحصیلی(دانشگاهی)
- محل کار مربوط به فعالیت مذکور که دارای محوز قانونی باشد.
- دریافت مجوز فعالیت تولیدی از یک شرکت تولیدی الزامی می باشد.
- تسلیم اظهارنامه ثبتی نیز الزامی می باشد.
موارد استفاده کارت بازرگانی
کارت بازرگانی برای موارد زیر مورد استفاده قرار می گیرد :
- وارد کردن از سمت مناطق آزاد.
- صدور کالاهای مجاز.
- دریافت ویزا برای فعالیت های تجاری.
- دریافت گواهی مبدا.
- دریافت مجوز عضویت در اتاق بازرگانی.
- جهت ایجاد ارتباط با بازرگانان خارج از کشور.
- مبادله اطلاعات تجاری میان کشورهای مختلف در سطح جهانی.
- دریافت مجوز شرکت در نمایشگاه های بین المللی.
- اقدام به واردات و صادرات تجاری.
- سفارش یا دریافت کالا از گمرک.
در انتها خاطر نشان می شویم که در صورت روبرو شدن با هر سوال و مسئله ای می توانید با شماره تلفن های 32711327-026 و 26655156-021 تماس حاصل کنید و از تجربیات مشاوران و کارشناسان ما در این مجموعه ثبتی بهره مند شوید.