اخذ پروانه بهره برداری از صنعت و معدن برای کلیه واحد های تولیدی، صنعتی، معدنی الزامی است. این پروانه دارای زمان مشخصی است و میزان حجم تولید نیز در آن قید می شود. برای صدور پروانه بهره برداری باید پروسه قانونی را طی کنید و با توجه به مطلبی که در ادامه خواهید خواند کلیه مدارک را تکمیل و در سامانه مورد نظر به مراحل آن را انجام دهید.
اخذ پروانه بهره برداری صنعت و معدن
پروانه بهره برداری به کلیه واحدهای صنفی تعلق می گیرد و برای کلیه افراد (حقیقی، حقوقی) که فعالیت تولید در کارخانه ها دارند قابل دریافت است. به عبارتی افرادی که می خواهند بهره برداری محصولی را در حجم زیاد داشته باشند می بایست این پروانه را دریافت کنند.
پروانه بهره برداری مزایای بسیاری دارد که اصلی ترین آن را می توان به دریافت وام جهت انجام امور کارخانه ها نام برد. زمانی می توانید پروانه بهره برداری اخذ نمایید که طرح توجیحی و مجوز های مربوطه خود را تنظیم و آن را ارائه نمایید.
برای گرفتن پروانه بهره برداری باید از سازمان و ارگان صالح مانند وزارت بهداشت، صنایع، معادن و تمامی نهاد های دولتی مربوط به حوزه فعالیت خود تاییدیه های لازم برای صدور مجوز را دریافت کنید.
مدارک صدور پروانه بهره برداری
- تسلیم فرم تقاضا در سامانه بهین یاب
- تسلیم رونوشت کارت ملی مدیر عامل شرکت
- ارائه رونوشت از تمامی مدارک ثبت شرکت
- رونوشت آگهی آخرین تغییرات در شرکت
- اسناد مالکیت زمین محل استقرار یا اجاره نامه و اقرار نامه رسمی برای محل های استیجاری شرکت و محل تولیدی
- ارائه جوازتاسیس
- رونوشت از پایان کار ساختمانی محل تولیدی یا شرکت
- رونوشت فاکتور خرید ماشین آلات
- فاکتور خرید مواد اولیه
- فاکتور خرید و اجرای سوله برای تولید محصولات
- ارائه رسیدهای پرداختی هزینه های صدور پروانه بهره برداری
- تسلیم فرم های پرداخت هزینه تمبر بانکی حق اخذ پروانه
مزایای پروانه بهره برداری
- اعطای مزایا به صاحبان اصناف
- تسهیلات بانکی دولتی با قیمت مصوب تولیدی
- معافیت مالیاتی واحد های صنعتی
- اخذ وام تهیه تجهیزات و ماشین های صنعتی
- به واحد های صنعتی امکان معاف شدن از وام ها و نیز پرداخت آن را به مدت یکسال خواهد داد.
- امکان ثبت علامت تجاری به استناد پروانه بهره برداری.
- امکان معافیت مالیاتی برای اجرای طرح های انتقال و توسعه
- اخذ جوازهای مربوط به خرید ماشین آلات خط تولید
- تهیه مواد اولیه با پایه پلاستیک و شیمیایی
- معافیت پرداخت سهمیه حق بیمه کارکنان
- امکان شرکت در نمایشگاه های خارجی و داخلی
- حضور در مناقصه های دولتی و خصوصی تحت عنوان تولید کنندگان
- استفاده از حامل های انرژی به قیمت دولتی
- اخذ علامت استاندارد
- ورود ماشین آلات تولید با قیمت مصوب و بدون پرداخت مالیات گمرکی
روش انتقال پروانه بهره برداری
هر پروانه بهره برداری یا اخذ موافقت های اولیه به محل صنعتی جدید باید اقدامات خاص به خود را انجام دهند. انتقال پروانه بهره برداری باید براساس قوانین سازمان ها و ارگانی که به موضوع فعالیت آن بستگی دارد انجام شود.
از این رو انتقال پروانه بهره برداری از نوع حقیقی باید به شخصیت حقیقی یا حقوقی واگذار شود و با مراجعه به دفترخانه صلح نامه ای تنظیم شود.
صلح نامه تنظیم شده باید به نام خریدار انتقال یابد که این امر پس از استعلام از سوی اداره صنعت و معدن با استناد به استعلام های اداره دارایی اقدام به پرداخت بدهی می کنند.
مراحل اخذ پروانه بهره برداری
مراحل دریافت پروانه بهره برداری دارای دو مرحله اینترنتی و حضوری است. ابتدا باید روند اینترنتی را طی کرده باشید تا بتوانید باقی مراحل را نیز بگذرانید. سامانه بهین یاب به عنوان سامانه رسمی سازمان صنایع و معادن ایران تنها جایی است که می توانید تشکیل پرونده مالیاتی را در آن انجام دهید.
- ثبت نام اولیه را در سایت بهین یاب انجام دهید و تمامی مدارک را در این سامانه بارگذار کنید.
- درخواست شما بعد از بررسی برای تایید محیط زیست به صورت اینترنتی و سامانه ای در صف رسیدگی و تایید سازمان محیط زیست قرار می گیرد.
- به سازمان صنایع استان محل استقرار واحد صنعتی مراجعه کنید و جواز تاسیسی که برای راه اندازی واحد صنعتی گرفته اید را ارائه دهید و تشکیل پرونده فیزیکی را نیز در آنجا انجام دهید.
- در انتظار بازدید مامورین سازمان صنایع از واحد صنعتی مربوطه باشید.
- بعد از تایید مامور صنایع از واحد صنعتی مربوطه و ظرفیت سنجی تولید و …. صورت می گیرد و در نهایت پروانه بهره برداری صادر خواهد شد.
اعتبار پروانه بهره برداری تا چند سال است؟
یکی از سوالات مهمی که ذهن متقاضیان را درگیر می کند، اعتبار پروانه بهره برداری برای آن هاست. در پاسخ به این سوال باید به مواردی که بر روی اخذ پروانه بهره برداری موثر می باشد را کارشناس بررس کند. در شهر تهران اعتباری یکساله به پروانه بهره برداری ارائه می شود که پس از اخذ آن می توان برای تمدید آن اقدام کرد.
به جهت تمدید اعتبار پروانه بهره برداری در واحد تولیدی باید اقدامات لازم را انجام دهید. اگر پس از زمان اعتبار اولیه پروانه بهره برداری فعالیت اشخاص محرز شود اعتباری 3 ساله به دارنده آن اعطا می شود.
سامانه پروانه بهره برداری
اخذ پروانه بهره برداری باید با تکمیل فرم های مربوطه در سایت بهین یاب انجام شود. از این رو برای تکمیل آن باید از تخصص کارشناسان حقوقی بهره ببرید و در این مسیر گام تخصصی بردارید. روند ثبت درخواست به صورت اینترنتی و تنها در سامانه بهین یاب صورت می گیرد.
چگونه پروانه بهره برداری بگیریم ؟
- ثبت نام متقاضی در سامانه بهین یاب
- درج و ثبت تقاضای اخذ گواهی بهره برداری
- تکمیل اطلاعات در سامانه مربوطه
- پس از ثبت، امکان بررسی تقاضای درج شده توسط سازمان انجام می شود.
- در صورت موافقت اصولی با تقاضای اخذ پروانه کارشناسان اداره مربوطه برای بازدید محل تولید محصول حضور پیدا کرده و منطقه تولیدی را ظرفیت سنجی می کنند.
- در صورت تطبیق محل با معیارهای سازمان و نیز قوانین و آیین نامه های مربوطه اقدامات را انجام می دهند.
- استعلامات مربوطه از طریق سازمان های مربوطه پیگیری خواهد شد.
- در انتها نیز در صورت موازی بودن امورات ثبتی و حقوقی انجام گرفته، پروانه بهره برداری صادر می گردد.
مدت زمان گرفتن پروانه بهره برداری
زمان دریافت پروانه بهره برداری کاملاً به تکمیل بودن مدارک دارد. البته بیشتر زمان صرف تکمیل مدارک و انجام مراحل اولیه می شود. از زمانی که مدارک تکمیل می شود ظرف 40 روز پروانه بهره برداری به نام متقاضی صادر می شود.
نمونه پروانه بهره برداری
در نمونه پروانه بهره برداری اطلاعات مختلفی از قبیل: شماره سریال پروانه، تاریخ صدور و اطلاعات دریافت کننده پروانه و اطلاعات واحد تولیدی مربوطه نوشته می شود. صدور پروانه بهره برداری با سازمان صنعت، معدن تجارت است. بنابراین ظاهر تمام پروانه ها در حوزه های مختلف به یک شکل می باشند.
هزینه اخذ پروانه بهره برداری
یک پروانه بهره برداری برای واحد تولیدی یا صنعتی که به مرحله ای از کار رسیده که می تواند تولیدات انبوه برای عرضه به بازار داشته باشد تعلق می گیرد.
در دریافت پروانه بهره برداری بادی به مواردی مانند پتانسیل فنی و بازدهی پروژه صنعتی و تولیدی پرداخت. می توانید برای پرداختن به موضوع هزینه های پروانه بهره برداری با کارشناسان پایش تماس بگیرید و مشاوره حقوقی رایگان بگیرید.
پروانه بهره برداری کارگاهی
پروانه های کارگاهی که در سطح شهر می خواهند فعالیت داشته باشند برای دریافت مجوز نیاز نیست از درگاه سامانه بهین یاب وزارت صنایع اقدام کنند. این نوع بنگاه های اقتصادی کوچک می توانند از طریق اتاق اصناف رسته شغلی خود پروانه بهره برداری کارگاهی بگیرند. البته اگر کارگاه شما در داخل محوطه شهرک صنعتی باشد همچنان باید از طریق کارتابل بهین یاب وزارت صنایع برای دریافت مجوز پروانه بهره برداری اقدام نمایید.
برای کسب اطلاعات بیشتر برای اخذ پروانه بهره برداری می توانید با تیم تخصصی حقوقی پایش در تماس بوده و از طریق کارشناسان مجتمع ثبتی پایش امور مربوط به ثبت و اخذ گواهی بهره برداری را با توجه به آخرین قوانین حقوقی به سرانجام رسانده و بدین ترتیب آینده کاری خود و نیز تولید خود را تضمین کنید.