برطبق مقررات تمامی شرکت های ثبت شده در اداره ثبت اسناد و املاک باید بعد از ثبت شرکت خود اقدام به پرداخت مالیات کرده در غیر این صورت باید جریمه ای که بنا به قانون وضع شده را پرداخت کنند. بنابراین تشکیل پرونده مالیاتی در کرج را باید از اداره مالیات استان البرز انجام دهید. روند تشکیل پرونده مالیاتی یکی از مهمترین مواردی است که در این مبحث به نحوه انجام مراحل آن پرداختیم.
از موارد تحمیلی بر شرکت ها در صورت عدم پرداخت مالیات بعد از ثبت می توان به عدم استفاده از تسهیلات و مزایای ثبتی اشاره کرد. هم چنین این شرکت ها علاوه بر محرومیت فعالیت با محاسبه مالیات پرداختی به صورت مستقیم اقدام می شود.
اصول تشکیل پرونده مالیاتی در کرج
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ثبت شرکت ها و انجام امورات مالیاتی شرکت به مقاله مربوط به ثبت شرکت در کرج مراجعه شود.
بر طبق قوانین وضع شده در اداره مالیات کشور هر شخص حقوقی در ایران باید بر طبق درآمد سالانه خود در کشور و خارج کشور مالیات پرداخت کنند.
این قانون برای شرکت ها و موسسات دولتی و وزارتخانه ها و سازمان های تامین بودجه و هم چنین شهرداری ها صدق نمی کند. بدین ترتیب درآمد های حاصله از فعالیت های تجاری، صنعتی، و دیگر فعالیت ها در کشور مشمول پرداخت مالیات خواهند شد.
از جمله اقدامات لازمه بعد از ثبت شرکت، تشکیل پرونده مالیاتی برای شخص حقوقی (شرکت) در واحد مالیاتی است. زمان در نظر گرفته شده، بر اساس قوانین اداره مالیات، تا 2 ماه پس از صادر شدن آگهی تاسیس شرکت می باشد.
سازمان امور مالیاتی کرج
تشکیل پرونده مالیاتی شامل پرداخت حق التمبر(مالیات) سرمایه و تشکیل پرونده دارایی می باشد، به این معنی که شخصیت حقوقی (شرکت) به سازمان امور مالیاتی تاسیس شرکت را اعلام نموده و بر اساس قانون موظف به پرداخت دو در هزار سرمایه شرکت می باشد.
در صورت عدم اقدام جهت تشکیل پرونده مالیاتی در مدت زمان تعیین شده، شرکت ملزم به پرداخت دو برابر مقدار سرمایه ثبتی شرکت خواهد شد.
مبلغ جریمه عدم پرداخت حق التمبر و تشکیل پرونده دارایی 6 در هزار به جای 2 در هزار سرمایه به ثبت رسیده شرکت می باشد.
شایان ذکر می باشد که طبق قانون جامع مالیاتی ، سازمان مالیات بر درآمد بعد از اتمام تشکیل پرونده شرکت برای دریافت مفاصا حساب مالیاتی از سازمان مالیات بر ارزش افزوده جویا می شود. پس در سازمان مالیات بر ارزش افزوده هم باید تشکیل پرونده داد که فرآیند آن کاملا با تشکیل پرونده مالیاتی متفاوت می باشد.
برای تشکیل پرونده دارایی و انتخاب حوزه مالیاتی می بایست به نزدیکترین اداره امور مالیاتی مراجعه شود. اگر آدرس و کد پستی درج شده در آگهی تاسیس با یکدیگر مغایرت داشته باشند در هنگام اقدام برای دریافت کد اقتصادی با مشکل روبرو خواهید شد، لذا پیشنهاد می شود پیش از هر اقدامی تائیدیه کد پستی مندرج از اداره پست استعلام گردد.
آدرس درگاه اینترنتی جهت ثبت درخواست کد اقتصادی www.tax.gov.ir می باشد. قبل از ورود به سایت اداره مالیات راهنمای اخذ کد اقتصادی را مطالعه کنید.
مدارک لازم برای تشکیل پرونده مالیاتی در کرج
لیست مدارک جهت تشکیل پرونده مالیاتی شرکت ثبتی (حقوقی) به شرح ذیل است:
- کپی به همراه اصل اساسنامه شرکت
- اصل و تصویر آگهي تاسيس
- رونوشت از سند اصل روزنامه رسمی
- نسخه شرکت نام به همراه کپی
- اظهارنامه ثبت شرکت ها به همراه رونوشت
- آگهی تغييرات
- شناسنامه(صفحه اول) اعضاي هيات مديره
- کارت ملي کليه اعضاي هيات مديره
- برگه قبض تلفن محل شرکت(یا قبضی که در آن کد پستی قید شده باشد)
- سند مالکيت يا اجاره نامه به نام شرکت به همراه نسخه کپی آن
- گواهي امضاي صاحبان امضاي مجاز تائيد شده در دفترخانه اسناد رسمی
- تکميل دفترچه مشخصات شناسايی شرکت (دفترچه ثبت نام اشخاص حقوقی)
- قبض واريز دو در هزار مبلغ سرمايه اوليه شرکت در بانک ملی
- تاییدیه کد پستی از محل شرکت
این نکته را در نظر داشته باشید که:
که تمامی کد پستی های اعلام شده در طول روند انجام کار (ثبت شرکت، تشکیل پرونده مالیاتی و غیره) اعم از کد پستی درج شده در آگهی تاسیس، کد پستی تائید شده از جانب اداره پست و کد پستی قبض تلفن ارائه شده می بایست با یکدیگر همخوانی داشته باشند.
اداره دارایی کرج
برای انجام امور مالیاتی شرکت خود می توانید به اداره دارایی کرج مراجعه کرده و یا به صورت مستقیم به مجتمع ثبتی پایش مراجعه کرده و با مشاوران حقوقی این مجتمع در راستای تشکیل پرونده مالیاتی مشاوره رایگان انجام دهید.
نشانی اداره دارایی استان البرز : البرز – کرج – بین میدان سپاه و میدان والفجر ساختمان مرکزی اداره کل امور اقتصادی استان البرز
منظور از حوزه مالیاتی چیست ؟
انتخاب حوزه مالیاتی یکی از ملزومات برای موسسات و شرکت هایی است که اقدام به ثبت در اداره ثبت شرکت ها نموده اند . این اقدام به جهت دريافت کد اقتصادی، شرکت در مناقصات و مزايدات، اخذ کارت بازرگانی، اخذ تسهيلات بانکی، افتتاح حساب بانکی، تشکيل پرونده بيمه کارکنان شرکت انجام می گیرد.
بر اساس قانون مالیات ماده 110، تمامی شرکت ها( اشخاص حقوقی) وظیفه دارند که ترازنامه، اظهارنامه، سود و زيان متکي به دفاتر پلمپ قانونی، اسناد و مدارک خود را به علاوه ليست اسامي تمامي شرکا، سهامداران و ميزان سهام و نشانی هر يک را به اداره امور مالیاتی تا 4 ماه پس از سال مالیاتی (آخر تیر ماه) ارائه دهند.
این اقدامات می بایست در اداره امور مالیاتی که محل اصلی فعالیت شخص حقوقی (شرکت) می باشد انجام پذیرد. بعد از تحویل لیست مدارک ذکر شده در بالا جهت تشکیل پرونده، برای سال های آینده فقط فهرست تغییرات کافی می باشد.
تبصره : کلیه شرکت هایی که برای درآمد هایشان شیوه دیگری جز ضوابط و مقررات گفته شده میباشد باید اظهارنامه مالیاتی متمایز از فصل را پیش بینی کنند.
انتخاب حوزه مالیاتی و کد اقتصادی در کرج
پس از ثبت شرکت و صدور آگهی تاسیس در طی 30 روز (یک ماه) پس از تاریخ صدور آگهی می بایست نسبت به انتخاب حوزه مالیاتی، تشکیل پرونده و دریافت کد اقتصادی اقدام گردد.
تشکیل پرونده مالیاتی به چهار دلیل حائز اهمیت می باشد:
- شرکتی که اقدام به تشکیل پرونده مالیاتی ننموده قادر به دریافت کد اقتصادی نمی باشد، لذا نمی تواند شروع به فعالیت داشته باشد و یا برای عقد قرارداد اقدام کند.
- بدون دارا بودن پرونده مالیاتی، شرکت امکان ارائه اظهارنامه مالیاتی فعالیت یا عدم فعالیت خود به اداره دارایی در پایان سال مالی را نخواهد داشت، که این عمل به وجود آمدن مشکلات مالیاتی برای شرکت را در بر خواهد داشت.
- اگر شرکت در مدت تعیین شده جهت تشکیل پرونده مالیاتی اقدام نکند، شامل جریمه های مربوط که مقدار و شرایط آن در ” قانون مالیات های مستقیم” ذکر شده، خواهد بود. نکته مهم اینکه دارا بودن کد اقتصادی برای انجام هرگونه فعالیتی الزامی می باشد.
مدت زمان تشکیل پرونده مالیاتی و دریافت کد اقتصادی در کرج
مدت زمان تشکیل پرونده مالیاتی در همه حوزه ها (به استثنا حوزه غرب تهران) یک هفته می باشد. به دلیل بازديد مأموران دارایی از محل شرکت تشکیل پرونده دارایی در حوزه غرب تهران زمان بیشتری به خود اختصاص می دهد.
برای دریافت کد اقتصادی پس از تشکیل پرونده مالیاتی می توان اقدام نمود که این امر حدودا 2 تا 3 هفته به طول می انجامد.
مالیات شامل چه اشخاصی خواهد شد؟
- تمامی صاحبان اموال یا املاک واقع در ایران (شامل اشخاص حقیقی و حقوقی)
- همه درآمد های داخل و خارج از ایران برای اشخاص حقیقی مقیم ایران.
- کلیه درآمد های داخل ایران برای اشخاص حقیقی مقیم خارج از ایران.
- تمامی آورده های مالی در داخل یا خارج از ایران برای اشخاص حقوقی ایرانی.
اشخاص غیر ایرانی ( حقیقی و یا حقوقی) برای درآمدهایی که در ایران کسب می کنند و همچنين درآمدهايی که بابت واگذاری امتيازات يا ساير حقوق خود و يا آموزش و کمک های فنی و يا واگذاری فيلم های سينمايی ( که حق نمایش یا بها یا هر عنوان دیگری به آنها تعلق گیرد) از ایران اخذ می کند.
از اینکه تا انتهای مقاله ما را همراهی نمودید صمیمانه سپاسگزاریم. در صورت داشتن هر سوالی در زمینه تشکیل پرونده های مالیاتی با شماره های مجتمع حقوقی پایش تماس حاصل فرمایید .
سلام وقت بخیر چه مدارکی برای تشکیل پرونده دارایی شرکت نیازه؟
درود بر شما مدرک مورد نیاز برای دارایی ارائه مدارک ثبتی شرکت به همراه اجاره نامه و فیش های ملک مورد نظر به همراه مهر شرکت و مدارک هیئت مدیره می باشد.
سلام من شرکت ثبت کردم حتما باید کداقتصادی بگیرم ؟
درود بر شما بله همه اشخاص حقوقی حتی اگر فعالیت نداشته باشند نیز باید کد اقتصادی را ظرف دو ماه دریافت کنند.
سلام
چه مدارکی برای تشکیل پرونده مالیاتی در کرج نیاز هست ؟ و ثبت نام سامانه ای به چه شکل انجام میشه ؟نیاز به بردن مدارک فیزیکی به اداره هست ؟
درود بر شما کلیه سوال هایی که پرسیده اید جواب آن در مقاله فوق عنوان شده است. ثبت سامانه ای نیاز به ثبت نام اولیه و ایجاد حساب کاربری در سایت اداره مالیات دارد. بله در بخشی از مراحل تشکیل پرونده مالیاتی باید به اداره مالیات کرج مراجعه نمایید.
سلام
کارای مالیاتی چندروز کاری زمان میبره؟
درود بر شما بسته به تکمیل بودن مدارک بود طی دو هفته کاترای مالیاتی انجام می شود.
سلام وقت بخیر آیا حتما باید کارهای مالیاتی شرکت رو انجام بدیم ؟ چون من با شرکت فعالیتی ندارم در حال حاضر
سلام بله باید اظهارنامه عدم فعالیت هر ساله رد کنید و تشکیل پرونده مالیاتی داشته باشید.
مدارك جهت كد اقتصادي چيست
درود بر شما بسته حقیقی یا حقوقی بودن متقاضی کلیه مدارک در مقاله فوق عنوان شده است.
سلام وقت بخیر.برای کد اقتصادی حتما باید اجاره نامه تنظیم بشه؟
درود بر شما بله عزیزم باید اجاره نامه رسمی ارائه کنید.