جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

مراحل اخذ ایزو

مراحل اخذ ایزو

برای دانستن مراحل اخذ ایزو می توانید با کارشناسان مجرب مجتمع ثبتی پایش در تماس بوده و تمامی نکات را از آن ها دریافت کنید. همچنین متن زیر برای راهنمایی دقیق متقاضیان اخذ ایزو ارائه شده که نکات مهمی را ارائه می دهد.

ایزو یعنی :

ایزو از حروف اختصاری انگلیسی International Organization for Standardization تشکیل شده که ترجمه آن “سازمان بین المللی استانداردسازی” است که از یک مجمع بین المللی از سازمانهای استاندارد کشورهای عضو تشکیل شده است.

اعضای ایزو دارای سمت های دولتی و مؤسسات دولتی بوده یا نماینده ی دولت می باشند. به همین خاطر است که، ایزو نقش مهمی بین بخشهای خصوصی و عمومی ایفا می کند.

دلایل اخذ ایزو

Certify body تنها مرجعی است که حق دارد گواهی نامه ایزو را صادر نماید. از همین رو CB مرجع صادر کننده گواهینامه می باشد.

شرکتهای تولیدی یا خدماتی که کارکنانی را در استخدام خود دارند، بهتر است اطلاع داشته باشند کارشناسان حاضر در سازمان ایزو، بهترین و کار آمدترین شیوه های ارتقای فرایندهای سازمانی را تدوین کرده اند.

این شیوه ها یا بهتر بگوییم راهکارها دربرگیرنده مدیریت کیفیت، مشتری مداری، تولید بهتر محصول، بهداشت و ایمنی شغلی و غیره می باشد.

پس اطلاع از شرایط لازم جهت بهتر پیشبرد اهداف خویش و متعاقبا پیاده سازی آنها در سازمان خود مفید واقع می شود.

سپس از یکی از مراجع صادر کننده گواهی ایزو، اجرای این الزامات را در سازمان ها مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهد تا در صورت مشاهده عدم مطابقت کامل سیستم ما با آن شرایط، از وجود آنها اطلاع پیدا کنیم.

مراحل اخذ ایزو

مراحل اخذ ایزو

  1. تصمیم قاطع مدیریت جهت پیاده سازی صحیح و مناسب سیستم. و متعهد بودن به آن
  2. تعیین مشاور به منظور استقرار صحیح و مناسب سیستم.
  3. شناخت سازمان و آنالیز وضعیت کنونی سازمان.
  4. ارایه خدمات آموزشی مورد نیاز کارکنان و مدیران.
  5. ایجاد کمیته راهبری و کمیته اجرایی.
  6. برنامه ریزی سیستم توسط کمیته های راهبری سازمان.
  7. تدوین و تنظیم مدارک لازم (از قبیل خط مشی، اهداف، نظامنامه، تهیه فرمها)
  8. اجرایی ساختن سیستم و حل مسائل و عدم انطباق ها.
  9. ممیزی داخلی و مرتفع ساختن عدم انطباق ها.
  10. ممیزی خارجی و صادر شدن گواهی نامه به عنوان آخرین گام جهت پیاده ساختن نظام مدیریت.

انواع استاندارد های ایزو

⭐ 1-استاندارد مدیریت کیفیتISO-9001

این استاندارد با هدف ایجاد الگویی بین المللی به منظور پیاده سازی و استقرار سیستم های مدیریت و تضمین کیفیت تدوین و تنظیم شد که در سطح جهانی با استقبال گسترده ای مواجه شد.

در واقع استاندارد ایزو 9001 را به یک محصول خاص نمی دهند، بلکه این فرایند تولید کالا یا خدمات در یک واحد تجاری است که مورد ارزیابی و بررسی قرار میگیرد. استفاده از استاندارد ایزو 9001 مزایای زیر را در پی دارد:

  • شفاف سازی فرایندها و مقیاس ها در سازمان.
  • بازرسی فعالیتهای سازمان در راستای اهداف سازمان.
  • اجتناب از دوباره کاریها از طریق تعریف فعالیت های قاعده مند.
  • ارتقای ظرفیت رقابتی در عرصه بین الملل.

⭐ 2-استاندارد محیط زیستISO-14001

این استاندارد، شامل استانداردهای بین المللی مرتبط با سیستم های زیست محیطی است که کمیته فنی سازمان ایزو 207 در سال 1996 میلادی آن را مطرح ساخت. این سیستم متشکل از ساختار سازمانی، فعالیت های برنامه ریزی، تعیین فرایندها و بکارگیری منابع مرد نیاز جهت تهیه، اجرا، بازنگری و حفظ سیاست زیست محیطی سازمان است.

سازمان هایی این گواهی نامه را اخذ می کنند که دارای برنامه های عملی بلند مدت جهت کمک به حفظ پاکیزگی محیط زیست باشد.

از مزایای این استاندارد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رشد سهم بازار در سطح بین الملل.
  • رعایت بهتر و بیشتر قوانین و مقررات محیط زیستی.
  • عرضه سیستم های مدیریت زیست محیطی.
  • بوجود آمدن ارزش افزوده بیشتر برای سازمان.

⭐ 3-استاندارد مدیریت ایمنی و بهداشتONSAS-1800

هدف از تدوین این استاندارد تأمین نیاز سازمانها به یک استاندارد سیستم ایمنی و بهداشت شغلی است تا قادر باشند بدان وسیله سیستم مدیریت خود را در حوزه های بهداشتی و ایمنی مورد ارزیابی قرار دهند.

ساختار این استاندارد سازگار با استاندارد های ایزو9001 و 14001 بوده تا سازمان ها قادر به ترکیب سیستم های مدیریت کیفیت، محیط زیست و بهداشت شغلی را با هم باشند تا سیستم مدیریتی یکپارچه ای بوجود آورند.

از مزایای این استاندارد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. ایجاد ساختاری مناسب برای مدیریت بهداشت و امنیت شغلی.
  2. ارائه تفکری برنامه ریزی شده و مستند مطابق با اصول بهداشت و امنیت شغلی.
  3. خلق محیط کاری امن تر.

⭐ 4- استاندارد مدیریت ایمنی مواد غذاییISO-22000

این استاندارد مجموعه مرکب کارآمدی است که از سلامت و امنیت مواد غذایی در راستای زنجیره غذایی به مصرف کنندگان اطمینان می بخشد.

مولفه های تشکیل دهنده مهم آن ارتباط متقابل، سیستم مدیریت، برنامه های پیشنهادی را شامل می شود. سازمان های فعال در زمینه زنجیره غذایی با استفاده از این استاندارد قادر خواهند بود تا ریسک های بالقوه موجود در سیستم خود را تشخیص داده و تحت کنترل در آورند.

⭐ 5-استاندارد ISO/IEC-17020

این استاندارد، از جمله استانداردهای تخصصی است که معیارهای عمومی را برای فعالیت انواع سازمانهای بازرسی کننده متعدد ارائه داده است.

هدف از تدوین این استاندارد، تعیین و طرح معیارهای عمومی برای سازمان های بازرسی کننده بیطرف، مستقل از بخش مورد بازرسی می باشد و نیز سازمانهای بازرسی کننده و مراجع ذی صلاح جهت تأیید صلاحیت و سایر سازمانهای دخیل در امر شناسایی صلاحیت سازمانهای بازرسی کننده از جمله نهادهای استفاده کننده این استاندارد تخصصی می باشند.

⭐ 6-استاندارد تأیید صلاحیت آزمایشگاهISO/IEC-17025

این استاندارد برای تمامی آزمایشگاههایی طراحی و تنظیم شده که به ارائه خدمات اندازه گیری، تست، آزمون و کالیبراسیون ( آزمایشگاههای صنعتی) مشغول هستند. این استاندارد صرف نظر از تعداد پرسنل یا وسعت حوزه فعالیتهای آزمایشگاه ها، مورد استفاده قرار می گیرد.

⭐ 7- استاندارد مشخصات فنی در صنایع خودروسازیISO/TS-16949

با اینکه استانداردهای مجموعه ایزو9001 وجود دارند و در حال اجرا هستند ولی برخی از زمینه های اقتصادی توجه خاصی جهت ارضای خواسته های کیفیتی خود داشته و به همین منظور، شرایط خاصی را مطرح و تنظیم کرده اند بطوری که تامین کنندکان مجبور به رعایت این شرایط شده اند که صنعت خودروسازی از جمله این حوزه ها می باشد.

کارگروه بین المللی صنعت خودرو به منظور بررسی راهکارهای ارائه شده جهت حل مشکلات مرتبط با ارزیابی تکراری خواسته های قطعه سازان طرف قرارداد تشکیل شدد که در نهایت این گروه کاری، شرایط و الزامات صنعت خودروی جهان را یکپارچه ساخت.

⭐ 8- استاندارد کنترل نقاط بحران در صنایع غذاییHACCP

سازمان هایی که از این سیستم استفاده می کنند بخاطر اجرای مراحل کنترل مناسب و کارآمد در طی فرایندهای پذیرش مواد اولیه، تولید محصول، انبار و نگهداری و ارسال محصول، اطمینان پیدا می کنند که با صرف کمترین هزینه، مطمین ترین کنترل ها را اعمال کرده اند.

در ضمن به یاد داشته باشید که پیش نیاز اخذ ایزو، ثبت برند می باشد.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها