به جهت به رسمیت شناخته شدن یک فعالیت و کسب و کار تجاری بهتر است اقدامات ثبت شرکت توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی انجام گیرد. از اقدامات قبل از ثبت شرکت ها اقدام به انتخاب اسمی مناسب و جستجو لیست اسامی شرکت های ثبت شده در ایران از اداره ثبت شرکت ها می باشد. به موجب همین امر مجتمع ثبتی و حقوقی پایش در این مقاله تلاش و کوشش نموده است تا درباره روش های استعلام از شرکت هایی که ثبت شده اند مطالبی را ارائه نماید تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
استعلام اسامی شرکتهای ثبت شده در ایران
استعلام و پیگیری تمامی انواع شرکتها پس از تکمیل مراحل ثبت و دریافت شمارهی ثبت برای کلیهی متقاضیان فراهم بوده که در ذیل به معرفی روشهای استعلام شرکتهای ثبتشده میپردازیم:
سامانهی استعلام اشخاص حقوقی کشور در پایگاه اینترنتی به نشانی http://ilenc.ir جزو مهمترین منابع قابل استناد برای تمامی اشخاص، ارگانها، سازمانهای دولتی و خصوصی میباشد. درج یکی از اطلاعات ذیل جهت استعلام شرکت در این سامانه الزامی است:
- نام شرکت.
- شماره ثبت شرکت.
- شناسهی ملی شرکت.
میتوان از موارد مهم و لازم هر شرکت در روزنامهی رسمی کشور از طریق آگهی آن مطلع گردید تا مورد توجه همگی قرار گیرد. لذا، چنانچه میخواهید بدانید که آیا شرکت خاصی به ثبت رسیده است یا خیر، به سامانهی روزنامهی رسمی کشور به نشانی http://rooznamehrasmi مراجعه نمایید. حتی از طریق این سامانه میتوان پرینت روزنامهی رسمی ثبت شرکت خود را نیز تهیه نمایید.
با ورود به این سامانه و وارد نمودن حداقل یکی از اطلاعات خواستهشده (نام شرکت / شماره ثبت شرکت / شناسه ملی شرکت) قادر به جستجوی اطلاعات شرکت خواهید بود. همچنین تمامی آگهیهای قانونی از سال 1382 تا 1391 توسط پورتال http://rrk.ir با قابلیت جستجوی پیشرفته قابل پیگیری میباشد.
برای اخذ هر گونه استعلام از ادارهی ثبت شرکتها ، میتوان به سامانهی اینترنتی ادارهی ثبت شرکتها مراجعه نمود. تمامی مراجعات کاربران جهت اجرایی شدن سامانهی ثبت شرکت ها و مؤسسات غیر تجاری به صورت مجازی، اینترنتی و غیر حضوری از طریق سامانهی http://irsherkat.ssaa.ir انجام میپذیرد. علاوه بر آن میتوان کلیه اطلاعات مرتبط با چگونگی تنظیم درخواستها، مدارک مورد نیاز بخشنامهها، شیوهنامههای اجرایی ثبت شرکتها و همچنین آگهیهای آتی را نیز از طریق پایگاه اطلاع رسانی ثبت شرکتها به آدرس http:sherkat.ssaa.ir مشاهده و پیگیری نمود.
اما یکی دیگر از فواید بررسی شرکتهای ثبت شده برای انتخاب و تعیین نام شرکت می باشد.
لیست اسامی شرکتهای ثبت شده در اداره ثبت شرکتها
برای اینکه هر شرکتی رسمی و قانونی شود و دارای شخصیت حقوقی گردد باید ثبت شود.به موجب همین امر به ثبت رسانیدن شرکت امری الزامی است و دولت باید تاجایی که می تواند در تشکیل آن ها ناظر باشد تا ابزاری برای سواستفاده در این میان نباشد.وقتی شرکتی به ثبت می رسد مزایای زیادی را به همراه دارد به عنوان مثال شرکت ثبت شده می تواند با شرکتهای دیگری که ثبت شده اند مبادله های تجاری داشته باشد برای اینکه با شرکتی که می خواهید مبادله های تجاری داشته باشید اطمینان داشته باشید باید از درستی ثبت شرکت آن ها مطلع شوید.شما با استفاده از لیست اسامی شرکتهای ثبت شده در اداره ثبت شرکتها می توانید از درستی آن ها مطلع شوید.
شرایط تعیین نام شرکت
- متقاضی تعیین نام شرکت میبایست از سهامداران یا مؤسسین یا وکیل رسمی دادگستری (با ارائهی وکالتنامه) باشد.
- نامهای درخواستی متقاضیان براساس راهنمای تعیین نام سازمان ثبت اسناد و املاک، میبایست فارسی بوده و از به کارگیری اسامی و اصطلاحات بیگانه در نام شرکت یا مؤسسه ممانعت به عمل آورد. در صورت ابهام در خصوص عدم داشتن معادل فارسی نام شرکت، میتوانید به بانک اطلاعاتی، کتابهای مرجع، لغتنامههای زبان و ادب فارسی مراجعه فرمایید و در غیر این صورت از فرهنگستان زبان و ادب فارسی استعلام نمایید.
- شایان ذکر است که واژههایی که فرهنگستان زبان و ادب فارسی، معادل فارسی آنها را صلاح و ضروری نمیداند و نیز کلماتی که هنوز واژهی معادل فارسی آنها از سوی فرهنگستان به تصویب نرسیده است، از شمول قانون ممنوعیت به کارگیری اسامی عناوین و اصطلاحات بیگانه مستثنی میباشند.
- در ضمن، استفاده از گویش و لهجههای بومی در نامهای پیشنهادی با ارائهی تأییدیه از کتب فرهنگ بومی و در غیر این صورت با ارائهی تأییدیه از فرمانداری، شورای شهر، بخشداری بلامانع میباشد. همچنین ارائهی مستندات فرهنگ لغات فارسی یا بومی و نقشهی جغرافیایی ایران، جهت تأیید مکان موردنظر در اسامی پیشنهادی توسط شرکت یا مؤسسه در شرف تأسیس شرکت به ادارهی کل ثبت شرکتها و مؤسسات غیر تجاری الزامی است.
- اسم شرکت نباید قبلاً توسط شخص یا شرکت دیگری به ثبت رسیده باشد. طبق بند 138 بخشنامههای ثبتی، هنگام ثبت شرکتها و مؤسسات غیر تجاری جدیدالتأسیس، میبایست دقت لازم به عمل آورده شود تا نام انتخابشده پیشتر به ثبت نرسیده باشد. لذا نامهای درخواستی متقاضیان نباید دارای هیچگونه پیشینهی تشابه یا نظیر آن در بانک اطلاعاتی ادارهی کل ثبت شرکتها و مؤسسات غیر تجاری باشد؛ بدین منظور میتوان به آدرس پایگاه اینترنتی www.ilenc.ir مراجعه نموده و نام پیشنهادی خود را جستجو کرد. توجه داشته باشید که باید حداقل دو کلمه از نام پیشنهادی با اسامی دارای سابقهی پیشین باید تفاوت داشته باشد.
- نامهایی که خلاف نظم عمومی، اخلاق حسنه و مذهبی باشند و با شئونات انقلاب اسلامی ایران منافات داشته باشند، قابل تأیید و ثبت نمیباشند.
- در انتخاب اسامی، از به کار گیری عناوین ایثارگران، شاهد و مانند آنها که انحصاراً تحت نظارت سازمان محترم بنیاد شهید و امور ایثارگران میباشند خودداری شود.
- پیشنهاد اسامی و اتخاذ عناوینی که مختص تشکیلات دولتی و کشوری هستند از طرف متقاضیان پذیرفته نخواهد شد. همچنین استفاده از کلماتی نظیر ایران، کشور، ملی، ملت و … در نامهای پیشنهادی به دلیل جلوگیری از سوءاستفادههای احتمالی نیز مورد قبول نخواهد بود.
- استفاده از اسامی مشهور که باعث فریب افکار عمومی میشود ممنوع میباشد.
- به کارگیری کلماتی از قبیل بنیاد، انجمن، کانون، تشکل، بانک، بهداشت، گمرک، ارشاد، تبلیغ، لیزینگ و … در نام شرکت یا مؤسسه، مستلزم اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح میباشد.
- کلماتی از جمله ساختمانی، بازرگانی، تجاری، مهندسی، مهندسی مشاور، حقوقی، تولیدی و …شرحی بر موضوع فعالیت محسوب گردیده و در بررسی نام یا نامهای درخواستی به منظور رعایت عدم سابقه و تشابه، جزئی از نام محسوب نمیگردد.
- استفاده از اسامی ائمه و نامهای متبرکه در مؤسسات خیریه، فرهنگی و شرکتهای خدمات زیارتی پس از اخذ مجوز و در صورت رعایت سایر موارد، ممکن و بلامانع میباشد.
- هر چند استفاده از اسامی شهرها، رنگها و اعداد در اسم شرکت مانعی ندارد، اما این کلمات جزو اسم شرکت شمرده نمیشوند و اسم شرکت باید علاوه بر این کلمات شامل سه کلمهی دیگر نیز باشد.
اسامی شرکت های ثبت شده در ایران
برای جستجوی شرکت های ثبت شده ، میتوانید با مجتمع حقوقی پایش تماس بگیرید و کلیه امور ثبتی در این خصوص را به کارشناسان این مجموعه ثبتی بسپارید، هم چنین می توان به سامانه استعلام اشخاص حقوقی کشور مراجعه کرد. در این سامانه می توان بر اساس موارد زیر شرکت ها را جستجو نمود:
- نام شرکت ثبت شده.
- شماره ثبت شرکت ثبت شده.
- شناسه ملی شرکت ثبت شده.
اسامی شرکتهای ثبت شده
برای بررسی اطلاعات مهم و اساسی شرکت های ثبت شده، از جمله آگهی تاسیس شرکت که شامل اسم شرکت، تاریخ ثبت شرکت، اسامی اعضا هیئت مدیره شرکت، سرمایه شرکت، حق امضا مجاز شرکت و آدرس شرکت ثبت شده در آن قید می گردد و هم چنین کلیه تغییرات شرکتهای ثبت شده از طریق سایت رسمی روزنامه رسمی کشور می باشد.
کافیست پس از مراجعه به سایت روزنامه رسمی کشور، اطلاعات لازم در مورد شرکتهای ثبت شده در اداره ثبت شرکتها را با قید یکی از موارد زیر جستجو نمایید :
- اسامی شرکتهای ثبت شده.
- تاریخ ثبت شرکتهای ثبت شده.
- شماره ثبت شرکتهای ثبت شده.
- شناسه ملی شرکتهای ثبت شده.
به موجب همین امر با کمترین اطلاعات از شرکتهای ثبت شده میتوانید در روزنامه رسمی کشور، استعلام ثبت شرکت را بررسی نمایید. از طریق سایت روزنامه رسمی کشور و یا مراجعه حضوری به این سازمان، میتوانید لیست اسامی شرکت های ثبت شده در اداره ثبت شرکت ها را بدست آورید.
راه بعدی برای بررسی شرکتهای ثبت شده، مراجعه به اداره ثبت شرکتها می باشد، که برای شرکتهای ثبت شده در هر آدرس پستی باید به اداره ثبت شرکتهای آن ناحیه مراجعه نمود.
اما از آنجا که طبق بخشنامه های اداره ثبت شرکتها، مراجعه حضوری امکان پذیر نمی باشد، بنابراین باید به آدرس سایت رسمی اداره ثبت شرکتها رجوع کرد و از طریق این سایت، استعلام شرکتهای ثبت شده را انجام داد.
در صورتیکه هر یک از راه های فوق را نتوانستید انجام دهید، میتوانید با گروه حقوقی پایش تماس بگیرید و از مشاوران کارشناسان تخصصی ما بهره ببرید.برای اینکه هر شرکتی بتواند به صورت رسمی و قانونی فعالیت خود را آغاز کند، و به فعالیت خود ادامه بدهد و شخصیت حقوقی پیدا کند باید ثبت شود.
به موجب همین امر به ثبت رسانیدن شرکت امری الزامی است.در اداره ثبت شرکتها،شرکتها به ثبت می رسند و مطلوب ترین روش برای ثبت یا عدم ثبت شرکت مورد نظر استعلام گرفتن از آن می باشد.
همان طور که در موارد فوق ذکر شد برای استعلام لیست شرکت های ثبت شده به همراه شرکت های ثبت شده در ایران می توانید به سامانه استعلام اشخاص حقوقی کشور مراجعه کنید و از شرکت مورد نظر خود استعلام بگیرید.هم چنین برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره تلفن های 32711327-026 و 26655156-021 تماس بگیرید.
لیست شرکتهای ثبت شده در تهران
برای اخذ هر گونه استعلام از ادارهی ثبت شرکتها ، میتوان به سامانهی اینترنتی ادارهی ثبت شرکتها مراجعه نمود. تمامی مراجعات کاربران جهت اجرایی شدن سامانهی ثبت شرکت ها و مؤسسات غیر تجاری به صورت مجازی، اینترنتی و غیر حضوری از طریق سامانهی http://irsherkat.ssaa.ir انجام میپذیرد.
علاوه بر آن میتوان کلیه اطلاعات مرتبط با چگونگی تنظیم درخواستها، مدارک مورد نیاز بخشنامهها، شیوهنامههای اجرایی ثبت شرکتها و هم چنین آگهیهای آتی را نیز از طریق پایگاه اطلاعرسانی ثبت شرکتها به آدرس http:sherkat.ssaa.ir مشاهده و پیگیری نمود.
در انتها خاطر نشان می شویم که مجتمع حقوقی پایش آماده ارائه خدمات به متقاضیان محترم ثبت شرکت می باشند. با تسم ثبتی پایش تماس بگیرید و از تجربیات مشاوران و کارشناسان ما در این مجموعه ثبتی بهره مند شوید.
چطور ميتونم دسترسي به ليست شركتها داشته باشم
می تونید استعلام ثبت شرکت ها رو از سایت اداره ثبت شرکت ها بگیرید.