اقدامات پس از ثبت شرکت به طور کلی بعد از پایان مراحل قانونی ثبت شرکت برای شروع فعالیت قانونی شما در خصوص موضوع کار شرکت شروع می شود. مواردی قانونی وجود دارند که در صورت رعایت نکردن و عدم انجام آن ها با مشکل روبرو خواهید شد. بنابراین باید پس از ثبت شرکت یکسری از اقدامات را انجام دهید.
اقدامات پس از ثبت شرکت چیست ؟
هر شرکت تجاری که تاسیس می شود برای اینکه مشروعیت قانونی برای فعالیت در موضوعات ثبت شده را داشته باشد باید اقداماتی را بعد از ثبت انجام دهید. این موارد توسط قانون مورد الزام شناخته شده می شوند. یکی از این موارد پلمپ دفاتر قانونی می باشد که در این مقاله به طور کامل توضیح داده خواهد شد.
اخذ پلمپ دفاتر قانونی
پلمپ دفاتر قانونی چیست؟ این قانون که در بر گیرنده کلیه ی شرکت ها، موسسات و سازمان هایی که دربردارنده ی قوانین مالیاتی می باشند می شود و طی آن الزامی می باشد.
که تمامی مراکز ذکر شده بایستی دفاتر مالیاتی را از سازمان امور مالیاتی دریافت نمایند. فعالیت های مالی خود را در این دفتر به با توجه به دستورالعمل ها و آئین نامه تحریر دفاتر قانونی با رعایت ترتیب زمانی به صورت خوش خط و خوانا و بدون خط خوردگی و لاک گرفتگی درج نمایند.
در هنگام تحویل اظهار نامه مالیاتی در پایان هر سال مالی به اداره دارایی منطقه دفاتر پلمپ به صورت کامل شده و پلمپ شده به همراه دیگر مدارک به اداره دارایی تسلیم خواهد شد.
نکات مربوط به دفاتر پلمپ شرکت
این نکته را در نظر داشته باشید که تهیه، کامل نمودن و تحویل این دفاتر بسیار ضروری می باشد. زیرا مشخصه و تعیین کننده عملکرد مالی یک شرکت در طول سال می باشد.
عدم تحویل آن به علی الراس شدن مالیات مجموعه خواهد شد. این اقدام حتی برای شرکت هایی که در طول سال فعالیت نداشته اند نیز ضروری و الزامی می باشد البته در این شرایط دفتر به صورت خالی به اداره دارایی تحویل خواهد شد.
در تعریفی ارائه شده از سایت اداره ثبت شرکت ها دفاتر قانونی(دارائی) این گونه تعریف شده است:
دفتر دارائی به دفتری گفته می شود كه تاجر باید هر سال فهرست کاملی از تمامی دارائی های قابل نقل و انتقال و غیر قابل انتقال و بدهی ها و طلب های سال گذشته را به ریز ترتیب داده و در دفتر ثبت و امضاء نماید:
هر شركتی یا مؤسسه ای یا شركت تعاونی اعم از تعاونی مصرف یا مسكن که در اداره های ثبت شرکت به ثبت می رسد وظیقه دارد اقدام به گرفتن دفتر پلمپ شده نماید. (طبق ماده 6 قانون دفاتر تجارتی)
تمامی بانك ها به منظور عملیات سالیانه خود دفتر روزنامه و كل و دارایی در یافت می كنند باید به ترتیب تاریخ در تمامی صفحات صادرات و واردات نوشته شود.
تراشیدن و حک كردن و هم چنین جای سفید گذاشتن و یا بین سطور نوشتن ممنوع است و تمام آن دفاتر پس از پایان هر سالی حداقل تا 10 سال نگهداری می شود.
زمان تحویل دفاتر دارایی و مهلت انجام آن
برای دریافت این دفاتر در هر سال بایستی در سال قبل اقدام نمود. (به طورکلی بایستی از ماه های آخر سال مانند بهمن و اسفند که ماه های پایانی سال می باشند به منظور دریافت این دفاتر اقدام نمایید.) توجه داشته باشید که با شروع سال جدید دفاتر همان سال تمام خواهد شد و دفاتر سال بعدی عرضه می گردد.
نکته 1 : دفاتر هر سال باید حداکثر تا پایان اسفند ماه سال قبل پلمپ شده باشند. (مثلاً دفاتر سال 1403 باید حداکثر تا پایان اسفند ماه سال 1403 پلمپ شده باشد.)
نکته 2 : بهتر است متقاضیان محترم حداکثر تا پایان دی ماه هر سال به منظور دریافت پلمپ دفاتر سال بعد اقدام نمایند. چون در ماه های آخر سال جمعیت و تراکم کار بسیار بالا خواهد بود.
مدارک مورد نیاز برای پلمپ دفاتر
- نسخه شناسنامه مدیر عامل و مهر شرکت ارائه شود.
- اگر نماینده شرکت اقدام نموده است نامه مهر وامضاء شده شرکت باید ارائه شود.
- آخرین تغییرات ثبتی شرکت در روزنامه رسمی ارائه شود.
- اظهار نامه پلمپ را تکمیل و ارائه نمایید. (از دفاتر پستی دریافت می شود)
- تقاضانامه ی دفاتر پلمپ ارائه شود (در پست انجام می گیر.)
- آدرس دقیق پستی وکد پستی شرکت ارائه شود.
در انتها به این نکته توجه داشته باشید که پلمپ دفاتر قانونی و ارئه آن جزئی از مقررات و قوانین می باشد. عدم انجام آن مطابق قانون جریمه مالیاتی خواهد شد. جرایمی مانند: عدم صدور صورتحساب، عدم درج شماره اقتصادی، استفاده از شماره اقتصادی خود برای دیگران یا برعکس، مسئولیت تضامنی +10 درصد مبلغ مورد معامله که بدون رعایت ضوابط این ماده صورت گرفته باشد را در بر دارد.
و هم چنین استناد به دفاتر و مدارک تقلبی و اظهارات کذب به منظور فرار از پرداخت نمودن مالیات در صورت احراز و یا عدم تحویل اظهار نامه مالیاتی ترازنامه و حساب سود و زیان (سه سال متوالی) منجر به 3 ماه تا 2 سال حبس و هم چنین محرومیت از تمامی معافیت های قانونی در مدت ذکر شده می شود.
چه اقدامات پس از ثبت شرکت الزامی هستند ؟
همان طور که در مطلب فوق هم عنوان شد اخذ پلمپ دفاتر تجاری یکی از ملزومات بعد از ثبت شرکت است. علاوه بر این شرکت های تجاری باید بعد از ثبت شرکت حداکثر طی مدت زمانی دو ماهه باید تشکیل پرونده مالیاتی خود را انجام دهند. این مدت دو ماهه دارای ضمانت اجرای قانونی می باشد. بنابراین لازم است هر شرکت بعد از ثبت به دنبال تشکیل پرونده مالیاتی خود نیز باشد.
در پایان: برای اطلاع از جزئیات و نکات مربوط به اقدامات پس از ثبت شرکت می توانید با کارشناسان و متخصصان مجتمع ثبتی پایش در ارتباط باشید.