جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

اسم شرکت

اسم شرکت

انتخاب اسم شرکت این روزها یکی از دغدغه‌های اصلی فعالان اقتصاد است. برای انتخاب نام شرکت، باید یک سری موارد را در نظر گرفت که برای کسب اطلاعات بیشتر ما در این متن شما را راهنمایی خواهیم کرد تا در کم ترین زمان به اهداف خود برسید.

اسم شرکت

نام شرکت نباید قبلاَ توسط شخص دیگری شده باشد. متقاضی  باید اسم پیشنهادی برای شخصیت حقوقی تازه‌ تأسیس خود را به شکلی پشنهاد دهد.

تمایز آشکار و مشخصی با نام سایر شرکت‌های ثبت ایجاد گردد. علاوه بر عدم تکراری بودن اسم، اسامی شرکت نباید مشابه اسامی شرکت‌های ثبت شده انتخاب شود.

انتخاب نام مناسب برای اسم شرکت

نام شرکت خود را باید به گونه‌ای انتخاب کنید که با اسم ثبت شده ای به مغایرت نخورد. مثلاً اگر شرکتی با نام «ماهان صنعت جاوید» ثبت شده باشد:

نمی‌توان با تغییر جای کلمات، اسم «ماهان صنعت جاوید» را برای ثبت شرکت جدید پیشنهاد دهید. چون این اسم در اداره ثبت شرکت‌ ها به علت مشابهت مردود خواهد شد.

نمی توان با افزودن کلمه‌ های پرکاربردی مثل گستر و نوین و غیره به اسم شرکت‌ های ثبت شده از قبل، شرکت جدیدی را به ثبت رساند.

در مثال بالا اسامی شرکت «نوین ابتکار صنعت پویا» یا «ابتکار صنعت گستر پویا» در اداره ثبت شرکت‌ ها قابل ثبت نیستند.

نمی‌ توان با تغییر یک کلمه اسم شرکت، شرکت جدیدی را به ثبت رساند.

در مثال فوق اسم «ابتکار صنعت پارسیان» قابل ثبت نیست چون فقط یک کلمه‌ی آن با شرکت «ابتکار صنعت پویا» متفاوت است.

نکته دیگر که متقاضیان ثبت شرکت باید در هنگام انتخاب اسامی شخصیت حقوقی به آن توجه کنند این است که نام شخصیت حقوقی حداقل باید سه کلمه‌ ای باشد.

یعنی حتی اگر هیچ شرکتی به نام «کهن سازه» در اداره ثبت شرکت‌ ها ثبت نشده بود، بازهم ثبت یک شرکت جدید با نام «کهن سازه» امکان پذیر نیست و نام شرکت را نمی‌توان با تعداد کلمات کمتر پیشنهاد داد.

اگر نیاز به اسم های سه سیلابی دارید به مقالۀ نام شرکت و نمونه اسم‌های سه سیلابی زیبا مراجعه نمایید.

همچنین متقاضیان ثبت شرکت باید توجه داشته باشند که نام شخصیت حقوقی در شرف تأسیس نباید جزئی از اسم یک کمپانی ثبت شده دیگر باشد.

به عنوان مثال در صورتی که شرکتی با نام «سنا پژوه دانش» ثبت شده بود دیگر نمی‌توان «سنا پژوه دانش نوین» یا «رهروان سنا پژوه دانش» را برای نام شخصیت حقوقی در شرف ثبت پیشنهاد داد.

تمام کلمات نام شخصیت حقوقی باید ایرانی باشند. منظور از اینکه می‌گوییم کلمات نام شخصیت حقوقی باید ایرانی باشند این است لازم نیست اسم‌ها فقط فارسی باشند. اما لازم است که در ایران معاصر مصطلح باشند.

یکی از ملاک‌ های تعیین ایرانی بودن کلمات نام شخصیت حقوقی، موجود بودن کلمه در فرهنگ دهخدا و همچنین مورد تأیید بودن در فرهنگستان زبان و ادب فارسی است.

در این مقاله نمونه اسم‌های زیبا برای شرکت و موسسه در اختیار شما گذاشته شده است.

استفاده از کلمه‌ های لاتین یا عربی تنها به شرطی که جزئی از زبان فارسی بود در نام شخصیت حقوقی بلامانع است. اما استفاده از کلمه هایی مثل کنترل، ریموت، سیویل و کلمه هایی که فرهنگستان زبان و ادب فارسی برای آنها معادل سازی کرده است در اسم شرکت مجاز نیست.

استفاده از کلمه‌های «ملی» و «ایران» فقط در اسم شرکت‌های دولتی مجاز است و شرکت‌های خصوصی نمی‌توانند در اسم خود از کلمه ایران مردم ملی و امثال اینها استفاده کنند.

استفاده از اسم یا فامیل اشخاص در نام شخصیت حقوقی مجاز نیست. همچنین بکار بردن اسامی و القاب مقدس در ترکیب نام شرکت، باعث مردود شدن نام شخصیت حقوقی در اداره ثبت شرکت‌ها می‌شود.

بطور کلی نام شخصیت حقوقی نباید به شخصیت حقیقی یا حقوقی خاصی اشاره مستقیم داشته باشد. متقاضیان ثبت شرکت، هنگام پیشنهاد نام شخصیت حقوقی برای ثبت باید به نکات زیر توجه داشته باشند.

اول اینکه نام شخصیت حقوقی نباید قبلاَ توسط شخص دیگری به ثبت رسیده باشد. متقاضی ثبت شرکت باید اسم پیشنهادی برای شرکت تازه‌ تأسیس خود را به شکلی پشنهاد دهد تمایز آشکار و مشخصی با اسم سایر شرکت‌های ثبت شده داشته باشد.

به عبارت دیگر نه تنها نام شخصیت حقوقی نباید تکراری باشد. بلکه نباید مشابه نام شخصیت حقوقی نام شخصیت حقوقی ثبت شده دیگر باشد. مثلاً اگر شرکتی با نام «ماهان صنعت جاوید» ثبت شده باشد:
نمی‌توان با تغییر جای کلمات نام شخصیت حقوقی قبلی، اسم «ماهان صنعت جاوید» را برای ثبت شرکت جدید پیشنهاد دهید. چون این اسم در اداره ثبت شرکت‌ ها به علت مشابهت مردود خواهد شد.

نمی‌توان با افزودن کلمه‌ های پر کاربردی مثل گستر و نوین و غیره به نام شرکت‌ های ثبت شده از قبل، شرکت جدیدی را به ثبت رساند.

در مثال بالا اسامی شرکت «نوین ابتکار صنعت پویا» یا «ماهان صنعت گستر جاوید» در اداره ثبت شرکت‌ ها قابل ثبت نیستند.

نمی‌توان با تغییر یک کلمه برای اسم شخصیت حقوقی، شرکت جدیدی را به ثبت رساند. در مثال فوق نام شخصیت حقوقی «ماهان صنعت گستر جاوید» قابل ثبت نیست چون فقط یک کلمه آن اسم شخصیت حقوقی «ماهان صنعت جاوید» متفاوت است.

اگر نیاز به انتخاب نام شرکت بازرگانی دارید. مقاله تخصصی اسم زیبا شرکت ما را مطالعه نمایید.

همچنین متقاضیان ثبت شرکت باید توجه داشته باشند که نام شخصیت حقوقی در شرف تأسیس نباید جزئی از اسم یک شرکت ثبت شده دیگر باشد.

تمام کلمات اسم باید ایرانی باشند. یعنی در فرهنگ دهخدا موجود بوده و مورد تأیید فرهنگستان زبان و ادب فارسی قرار بگیرد.

استفاده از کلمه‌ های لاتین یا عربی تنها به شرطی که جزئی از زبان فارسی شده باشند بلامانع است. اما استفاده از کلمه‌ هایی مثل کنترل، ریموت، سیویل و کلمه هایی که فرهنگستان زبان و ادب فارسی برای آنها معادل سازی کرده است در اسم مجاز نیست.

شما برای انتخاب و ثبت نام شرکت می‌توانید به صفحۀ اصلی مجتمع ثبتی پایش مراجعه کنید و از اسامی پیشنهادی در مقالات مرتبط با انتخاب نام شرکت و یا نام استفاده کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها